Fűszeres bundában sült halfilé recept

Hozzávalók:
- 6 kocka halfilé (fagyasztott alaszkai tőkehalat használtam)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek tej
- 2 ek étkezési keményítő
- 2 ek finomliszt
- 1 ek grill fűszerkeverék
- 1 kk szárított kakukkfű
- 1 kk szárított rozmaring
- 1/2 kk só
Sütéshez:
- 2-3 ek liszt
- olaj
Burgonya:
- 600 g burgonya
- 2 ek tatármártás
- 1 ek olaj
- 1 kk édes pirospaprika
- 1/2 kk őrölt bors
- 1/2 kk só
Elkészítése:
Hagyjuk a filéket felolvadni, majd enyhén préseljük ki a belőlük felesleges vizet és mindkét oldalát sózzuk meg, majd forgassuk bele a lisztbe.
A panírhoz jól összekeverjük a tojásokat, tejet, étkezési keményítőt, lisztet és fűszereket. A lisztes halfiléket ebbe a pácba mártjuk, majd forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Papírtörlőn hagyjuk megszáradni.
A meghámozott burgonyát megmossuk és negyedekre vágjuk. Egy nagyobb tálba tesszük, hideg vízzel felöntjük és körülbelül 10 percig hagyjuk ázni. Ezután a burgonyát lecsepegtetjük és papírtörlőn megszárítjuk.
Egy kisebb tálban összekeverjük a tartármártást, az olajat, az őrölt borsot, a paprikát és a sót. Ezzel a keverékkel öntjük le a megszárított burgonyát. Kézzel alaposan összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Körülbelül 40-50 percig sütjük 170 fokon.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »