Fűszeres bundában sült halfilé recept
Hozzávalók:
- 6 kocka halfilé (fagyasztott alaszkai tőkehalat használtam)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek tej
- 2 ek étkezési keményítő
- 2 ek finomliszt
- 1 ek grill fűszerkeverék
- 1 kk szárított kakukkfű
- 1 kk szárított rozmaring
- 1/2 kk só
Sütéshez:
- 2-3 ek liszt
- olaj
Burgonya:
- 600 g burgonya
- 2 ek tatármártás
- 1 ek olaj
- 1 kk édes pirospaprika
- 1/2 kk őrölt bors
- 1/2 kk só
Elkészítése:
Hagyjuk a filéket felolvadni, majd enyhén préseljük ki a belőlük felesleges vizet és mindkét oldalát sózzuk meg, majd forgassuk bele a lisztbe.
A panírhoz jól összekeverjük a tojásokat, tejet, étkezési keményítőt, lisztet és fűszereket. A lisztes halfiléket ebbe a pácba mártjuk, majd forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Papírtörlőn hagyjuk megszáradni.
A meghámozott burgonyát megmossuk és negyedekre vágjuk. Egy nagyobb tálba tesszük, hideg vízzel felöntjük és körülbelül 10 percig hagyjuk ázni. Ezután a burgonyát lecsepegtetjük és papírtörlőn megszárítjuk.
Egy kisebb tálban összekeverjük a tartármártást, az olajat, az őrölt borsot, a paprikát és a sót. Ezzel a keverékkel öntjük le a megszárított burgonyát. Kézzel alaposan összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Körülbelül 40-50 percig sütjük 170 fokon.