Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres bundában sült halfilé recept

Fűszeres bundában sült halfilé
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6 kocka halfilé (fagyasztott alaszkai tőkehalat használtam)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek tej
    • 2 ek étkezési keményítő
    • 2 ek finomliszt
    • 1 ek grill fűszerkeverék
    • 1 kk szárított kakukkfű
    • 1 kk szárított rozmaring
    • 1/2 kk só

    Sütéshez:

    • 2-3 ek liszt
    • olaj

    Burgonya:

    • 600 g burgonya
    • 2 ek tatármártás
    • 1 ek olaj
    • 1 kk édes pirospaprika
    • 1/2 kk őrölt bors
    • 1/2 kk só

    Elkészítése:

    Hagyjuk a filéket felolvadni, majd enyhén préseljük ki a belőlük felesleges vizet és mindkét oldalát sózzuk meg, majd forgassuk bele a lisztbe.

    A panírhoz jól összekeverjük a tojásokat, tejet, étkezési keményítőt, lisztet és fűszereket. A lisztes halfiléket ebbe a pácba mártjuk, majd forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Papírtörlőn hagyjuk megszáradni.

    A meghámozott burgonyát megmossuk és negyedekre vágjuk. Egy nagyobb tálba tesszük, hideg vízzel felöntjük és körülbelül 10 percig hagyjuk ázni. Ezután a burgonyát lecsepegtetjük és papírtörlőn megszárítjuk.

    Egy kisebb tálban összekeverjük a tartármártást, az olajat, az őrölt borsot, a paprikát és a sót. Ezzel a keverékkel öntjük le a megszárított burgonyát. Kézzel alaposan összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

    Körülbelül 40-50 percig sütjük 170 fokon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá