Fűszeres bundában sült halfilé

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 kocka halfilé (fagyasztott alaszkai tőkehalat használtam)
  • 2 tojás
  • 6 ek tej
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 2 ek finomliszt
  • 1 ek grill fűszerkeverék
  • 1 kk szárított kakukkfű
  • 1 kk szárított rozmaring
  • 1/2 kk só

Sütéshez:

  • 2-3 ek liszt
  • olaj

Burgonya:

  • 600 g burgonya
  • 2 ek tatármártás
  • 1 ek olaj
  • 1 kk édes pirospaprika
  • 1/2 kk őrölt bors
  • 1/2 kk só

Elkészítése:

Hagyjuk a filéket felolvadni, majd enyhén préseljük ki a belőlük felesleges vizet és mindkét oldalát sózzuk meg, majd forgassuk bele a lisztbe.

A panírhoz jól összekeverjük a tojásokat, tejet, étkezési keményítőt, lisztet és fűszereket. A lisztes halfiléket ebbe a pácba mártjuk, majd forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Papírtörlőn hagyjuk megszáradni.

A meghámozott burgonyát megmossuk és negyedekre vágjuk. Egy nagyobb tálba tesszük, hideg vízzel felöntjük és körülbelül 10 percig hagyjuk ázni. Ezután a burgonyát lecsepegtetjük és papírtörlőn megszárítjuk.

Egy kisebb tálban összekeverjük a tartármártást, az olajat, az őrölt borsot, a paprikát és a sót. Ezzel a keverékkel öntjük le a megszárított burgonyát. Kézzel alaposan összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

Körülbelül 40-50 percig sütjük 170 fokon.