Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Füstölt halkrém recept

Füstölt halkrém
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 füstölt hal (én makrélát használtam)
    • 1 szál újhagyma
    • fél lime vagy citrom leve
    • 1 natúr sajtkrém (én a sima tejszíneset használtam)
    • 1 ek tejszínes torma
    • só, bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A makréláról eltávolítjuk a bőrét és a szálkákat.

    A hagymát felkarikázzuk, a halat kisebb darabokra tépkedjük össze.

    Késes robotgépbe rakjunk bele minden alapanyagot. Forgassuk össze az alapanyagokat a robotgéppel addig, amíg szép sima krémet nem kapunk.

    A krémet tegyük steril üvegekbe, majd hűtőszekrénybe pár órára, hogy összeérjenek az ízek.

    Tipp:

    Ha véletlenül van otthon szardella olajban, egy fél evő kanálnyiit bele lehet tenni az olajból, amiben a szardella volt, pikáns lesz tőle az elkészült halkrém. Steril üvegben a hűtőben 2 hétig eláll.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá