Füstölt halkrém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Füstölt halkrém

Hozzávalók:

  • 2 füstölt hal (én makrélát használtam)
  • 1 szál újhagyma
  • fél lime vagy citrom leve
  • 1 natúr sajtkrém (én a sima tejszíneset használtam)
  • 1 ek tejszínes torma
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

A makréláról eltávolítjuk a bőrét és a szálkákat.

A hagymát felkarikázzuk, a halat kisebb darabokra tépkedjük össze.

Késes robotgépbe rakjunk bele minden alapanyagot. Forgassuk össze az alapanyagokat a robotgéppel addig, amíg szép sima krémet nem kapunk.

A krémet tegyük steril üvegekbe, majd hűtőszekrénybe pár órára, hogy összeérjenek az ízek.

Tipp:

Ha véletlenül van otthon szardella olajban, egy fél evő kanálnyiit bele lehet tenni az olajból, amiben a szardella volt, pikáns lesz tőle az elkészült halkrém. Steril üvegben a hűtőben 2 hétig eláll.