Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi halgombócleves recept

Bakonyi halgombócleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg halcsont (pontyfarok vagy fej)
    • 1 evőkanál só
    • 1 fej vöröshagyma
    • 50 dkg csiperkegomba
    • 2 paradicsom
    • 1 húsos zöldpaprika
    • 1 dhegyes erős paprika (opcionális)
    • 4 evőkanál étolaj
    • 1 csapott evőkanál pirospaprika
    • 2 dl tejföl
    • 1 púpozott evőkanál liszt

    A halgombóchoz:

    • 50 dkg pontyfilé
    • 2 evőkanál étkezési keményítő
    • 1 mokkáskanál só
    • 0,5 mokkáskanál őrölt bors
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    A halcsontokat megmossuk, lábasba tesszük és 3,5 liter vizet öntünk rá. Megsózzuk, fölforraljuk, majd lefedve, kis lángon 45 percig főzzük.

    Amíg az alaplé fő, daráljuk le a halhúst. A hagymát az olajon fonnyaszuk meg, adjuk hozzá a paprikát, paradicsomot jól pirítsuk le, majd szórjuk meg a törött paprikával. Amíg a hagymás alap lepirul egy serpenyőben, a nagyobb darabokra vágott gombát grillezzük meg.

    A lepirult hagymás alapra szűrjük rá a halalaplevet.

    A ledarált halhúshoz adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, sót, borsot, keményítőt és felvert tojáshabot. A masszából nedves kézzel formáljunk kis gombócokat. Tegyük az alaplébe a gombát és a halgombócokat főzzük kb 15-20 percig a levesünket, amíg a gombócok és a gomba megfőnek, majd tejfölös habarással sűrítsük be.

    Tálaljuk tejföllel meglocsolva. Levesbetétként adhatunk hozzá csipetkét vagy galuskát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá