Bakonyi halgombócleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg halcsont (pontyfarok vagy fej)
- 1 evőkanál só
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg csiperkegomba
- 2 paradicsom
- 1 húsos zöldpaprika
- 1 dhegyes erős paprika (opcionális)
- 4 evőkanál étolaj
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 1 púpozott evőkanál liszt
A halgombóchoz:
- 50 dkg pontyfilé
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 mokkáskanál só
- 0,5 mokkáskanál őrölt bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
A halcsontokat megmossuk, lábasba tesszük és 3,5 liter vizet öntünk rá. Megsózzuk, fölforraljuk, majd lefedve, kis lángon 45 percig főzzük.
Amíg az alaplé fő, daráljuk le a halhúst. A hagymát az olajon fonnyaszuk meg, adjuk hozzá a paprikát, paradicsomot jól pirítsuk le, majd szórjuk meg a törött paprikával. Amíg a hagymás alap lepirul egy serpenyőben, a nagyobb darabokra vágott gombát grillezzük meg.
A lepirult hagymás alapra szűrjük rá a halalaplevet.
A ledarált halhúshoz adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, sót, borsot, keményítőt és felvert tojáshabot. A masszából nedves kézzel formáljunk kis gombócokat. Tegyük az alaplébe a gombát és a halgombócokat főzzük kb 15-20 percig a levesünket, amíg a gombócok és a gomba megfőnek, majd tejfölös habarással sűrítsük be.
Tálaljuk tejföllel meglocsolva. Levesbetétként adhatunk hozzá csipetkét vagy galuskát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »