Amur fűszeres sörtésztában recept
Hozzávalók:
- 1 kg amur patkó
- ízlés szerint só
Sörtésztához:
- 20 dkg liszt
- 1 kiskanál fokhagymapor
- 1 mokkáskanál füstölt törött paprika
- 1 kiskanál hal fűszerkeverék
- 1 mokkáskanál bors
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dl hideg búzasör
- 10 dkg liszt (a hal forgátásához)
Sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
Az amur húsát irdaljuk be, majd daraboljuk fel. A húst sózzuk le, majd hagyjuk állni a sóban kb 1 órán át.
A lisztben keverjük el a fűszereket. A fűszeres liszthez adjuk hozzá a tojásokat, majd apránként adjuk hozzá a hideg sört. Keverjük ki a tésztát. Akkor van készen, ha palacsinta tésztánál kicsit sűrűbb a tészta.
A halszeleteket forgassuk meg a lisztben. A lisztes halszeletket mártsuk bele a sörtésztába, majd rakjuk a bő, forró olajba. Kb. 7-9 perc alatt süssük készre. A halszeletekről csepegtessük le papírtörlőn a felesleges olajat.
Ízlés szerint tálaljuk bármilyen körettel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










