Amur fűszeres sörtésztában recept

Hozzávalók:
- 1 kg amur patkó
- ízlés szerint só
Sörtésztához:
- 20 dkg liszt
- 1 kiskanál fokhagymapor
- 1 mokkáskanál füstölt törött paprika
- 1 kiskanál hal fűszerkeverék
- 1 mokkáskanál bors
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dl hideg búzasör
- 10 dkg liszt (a hal forgátásához)
Sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
Az amur húsát irdaljuk be, majd daraboljuk fel. A húst sózzuk le, majd hagyjuk állni a sóban kb 1 órán át.
A lisztben keverjük el a fűszereket. A fűszeres liszthez adjuk hozzá a tojásokat, majd apránként adjuk hozzá a hideg sört. Keverjük ki a tésztát. Akkor van készen, ha palacsinta tésztánál kicsit sűrűbb a tészta.
A halszeleteket forgassuk meg a lisztben. A lisztes halszeletket mártsuk bele a sörtésztába, majd rakjuk a bő, forró olajba. Kb. 7-9 perc alatt süssük készre. A halszeletekről csepegtessük le papírtörlőn a felesleges olajat.
Ízlés szerint tálaljuk bármilyen körettel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »