Amur fűszeres sörtésztában recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 kg amur patkó
- ízlés szerint só
Sörtésztához:
- 20 dkg liszt
- 1 kiskanál fokhagymapor
- 1 mokkáskanál füstölt törött paprika
- 1 kiskanál hal fűszerkeverék
- 1 mokkáskanál bors
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dl hideg búzasör
- 10 dkg liszt (a hal forgátásához)
Sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
Az amur húsát irdaljuk be, majd daraboljuk fel. A húst sózzuk le, majd hagyjuk állni a sóban kb 1 órán át.
A lisztben keverjük el a fűszereket. A fűszeres liszthez adjuk hozzá a tojásokat, majd apránként adjuk hozzá a hideg sört. Keverjük ki a tésztát. Akkor van készen, ha palacsinta tésztánál kicsit sűrűbb a tészta.
A halszeleteket forgassuk meg a lisztben. A lisztes halszeletket mártsuk bele a sörtésztába, majd rakjuk a bő, forró olajba. Kb. 7-9 perc alatt süssük készre. A halszeletekről csepegtessük le papírtörlőn a felesleges olajat.
Ízlés szerint tálaljuk bármilyen körettel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.