Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Amur fűszeres sörtésztában recept

Amur fűszeres sörtésztában
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg amur patkó
    • ízlés szerint só

    Sörtésztához:

    • 20 dkg liszt
    • 1 kiskanál fokhagymapor
    • 1 mokkáskanál füstölt törött paprika
    • 1 kiskanál hal fűszerkeverék
    • 1 mokkáskanál bors
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dl hideg búzasör
    • 10 dkg liszt (a hal forgátásához)

    Sütéshez:

    • étolaj

    Elkészítése:

    Az amur húsát irdaljuk be, majd daraboljuk fel. A húst sózzuk le, majd hagyjuk állni a sóban kb 1 órán át.

    A lisztben keverjük el a fűszereket. A fűszeres liszthez adjuk hozzá a tojásokat, majd apránként adjuk hozzá a hideg sört. Keverjük ki a tésztát. Akkor van készen, ha palacsinta tésztánál kicsit sűrűbb a tészta.

    A halszeleteket forgassuk meg a lisztben. A lisztes halszeletket mártsuk bele a sörtésztába, majd rakjuk a bő, forró olajba. Kb. 7-9 perc alatt süssük készre. A halszeletekről csepegtessük le papírtörlőn a felesleges olajat.

    Ízlés szerint tálaljuk bármilyen körettel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá