Amur fűszeres sörtésztában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg amur patkó
  • ízlés szerint só

Sörtésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 1 kiskanál fokhagymapor
  • 1 mokkáskanál füstölt törött paprika
  • 1 kiskanál hal fűszerkeverék
  • 1 mokkáskanál bors
  • 2 tojás
  • 5 dl hideg búzasör
  • 10 dkg liszt (a hal forgátásához)

Sütéshez:

  • étolaj

Elkészítése:

Az amur húsát irdaljuk be, majd daraboljuk fel. A húst sózzuk le, majd hagyjuk állni a sóban kb 1 órán át.

A lisztben keverjük el a fűszereket. A fűszeres liszthez adjuk hozzá a tojásokat, majd apránként adjuk hozzá a hideg sört. Keverjük ki a tésztát. Akkor van készen, ha palacsinta tésztánál kicsit sűrűbb a tészta.

A halszeleteket forgassuk meg a lisztben. A lisztes halszeletket mártsuk bele a sörtésztába, majd rakjuk a bő, forró olajba. Kb. 7-9 perc alatt süssük készre. A halszeletekről csepegtessük le papírtörlőn a felesleges olajat.

Ízlés szerint tálaljuk bármilyen körettel.