Ajakoshal tepsiben sütve recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1,30-1,50 kg ajakoshal
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 3 citrom
Elkészítése:
Távolítsuk el a pikkelyeket, vagy nyúzzuk meg a halat.
A belsejét is ellenőrizzük le és mossuk ki jó alaposan ha szükséges.
Irdaljuk be mindkét oldalát, kívül és belül is fűszerezzük bőven sóval, borssal.
Az irdalásokba és a belsejébe rakjunk citromszeleteket.
Előmelegített sütőben 180 C° süssük kb. 15-20 percig, majd óvatosan forgassuk meg egy szedőkanál segítségével (hajlamos leragadni), és a másik felét is süssük kb. 15-20 percig.
A megsült halat ízlés szerint tálaljuk bármilyen körettel.
Tipp:
Tipp: a bőre nem finom ízű, ezért ne fogyasszuk el!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.