Ajakoshal tepsiben sütve recept

Hozzávalók:
- 1,30-1,50 kg ajakoshal
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 3 citrom
Elkészítése:
Távolítsuk el a pikkelyeket, vagy nyúzzuk meg a halat.
A belsejét is ellenőrizzük le és mossuk ki jó alaposan ha szükséges.
Irdaljuk be mindkét oldalát, kívül és belül is fűszerezzük bőven sóval, borssal.
Az irdalásokba és a belsejébe rakjunk citromszeleteket.
Előmelegített sütőben 180 C° süssük kb. 15-20 percig, majd óvatosan forgassuk meg egy szedőkanál segítségével (hajlamos leragadni), és a másik felét is süssük kb. 15-20 percig.
A megsült halat ízlés szerint tálaljuk bármilyen körettel.
Tipp:
Tipp: a bőre nem finom ízű, ezért ne fogyasszuk el!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »