Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ajakoshal tepsiben sütve recept

Ajakoshal tepsiben sütve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1,30-1,50 kg ajakoshal
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • 3 citrom

    Elkészítése:

    Távolítsuk el a pikkelyeket, vagy nyúzzuk meg a halat.

    A belsejét is ellenőrizzük le és mossuk ki jó alaposan ha szükséges.

    Irdaljuk be mindkét oldalát, kívül és belül is fűszerezzük bőven sóval, borssal.

    Az irdalásokba és a belsejébe rakjunk citromszeleteket.

    Előmelegített sütőben 180 C° süssük kb. 15-20 percig, majd óvatosan forgassuk meg egy szedőkanál segítségével (hajlamos leragadni), és a másik felét is süssük kb. 15-20 percig.

    A megsült halat ízlés szerint tálaljuk bármilyen körettel.

    Tipp:

    Tipp: a bőre nem finom ízű, ezért ne fogyasszuk el!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá