Ajakoshal tepsiben sütve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1,30-1,50 kg ajakoshal
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 3 citrom

Elkészítése:

Távolítsuk el a pikkelyeket, vagy nyúzzuk meg a halat.

A belsejét is ellenőrizzük le és mossuk ki jó alaposan ha szükséges.

Irdaljuk be mindkét oldalát, kívül és belül is fűszerezzük bőven sóval, borssal.

Az irdalásokba és a belsejébe rakjunk citromszeleteket.

Előmelegített sütőben 180 C° süssük kb. 15-20 percig, majd óvatosan forgassuk meg egy szedőkanál segítségével (hajlamos leragadni), és a másik felét is süssük kb. 15-20 percig.

A megsült halat ízlés szerint tálaljuk bármilyen körettel.

Tipp:

Tipp: a bőre nem finom ízű, ezért ne fogyasszuk el!