Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Afrikai harcsa sörtésztában medvehagymás burgonyával recept

Afrikai harcsa sörtésztában medvehagymás burgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg afrikai harcsafilé
    • só, bors
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg finomliszt
    • 2 dl világosbarna sör
    • étolaj a sütéshez
    • 1 kg burgonya
    • 5 dkg medvehagyma aprítva
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:

    A halhúst leöblítjük, papírkendővel felitatjuk róla a nedvességet és a látható szálkákat eltávolítjuk.

    Kissé besózzuk, letakarjuk és sütésig a hűtőbe tesszük.

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet mély tálba szórjuk, összekeverjük 1-1 csipet sóval és frissen őrölt borssal, közepébe mélyedést készítünk, majd a tojások sárgájával és a sör egyharmadával simára keverjük.

    Apránként hozzáöntjük a maradék sört, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is (meglehetősen sűrű masszát kapunk, amelyet a tojáshab néhány perc múlva kissé felhígít, így nagyszerűen lehet vele dolgozni).

    Egy lábasban felforrósítunk 3-4 ujjnyi olajat. A halhúst szárazra töröljük, 3-4 cm széles darabokra vágjuk és egyenként belemártjuk a masszába. Kissé lecsepegtetjük és a forró, de nem túlhevített olajban aranybarnára sütjük.

    Köretként vegyes zöldségköret, petrezselymes illetve ebben az esetben (medvehagymás) burgonya a köret. Mi uborka salátával ettük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá