Afrikai harcsa sörtésztában medvehagymás burgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg afrikai harcsafilé
  • só, bors
  • 3 tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 2 dl világosbarna sör
  • étolaj a sütéshez
  • 1 kg burgonya
  • 5 dkg medvehagyma aprítva
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:

A halhúst leöblítjük, papírkendővel felitatjuk róla a nedvességet és a látható szálkákat eltávolítjuk.

Kissé besózzuk, letakarjuk és sütésig a hűtőbe tesszük.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet mély tálba szórjuk, összekeverjük 1-1 csipet sóval és frissen őrölt borssal, közepébe mélyedést készítünk, majd a tojások sárgájával és a sör egyharmadával simára keverjük.

Apránként hozzáöntjük a maradék sört, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is (meglehetősen sűrű masszát kapunk, amelyet a tojáshab néhány perc múlva kissé felhígít, így nagyszerűen lehet vele dolgozni).

Egy lábasban felforrósítunk 3-4 ujjnyi olajat. A halhúst szárazra töröljük, 3-4 cm széles darabokra vágjuk és egyenként belemártjuk a masszába. Kissé lecsepegtetjük és a forró, de nem túlhevített olajban aranybarnára sütjük.

Köretként vegyes zöldségköret, petrezselymes illetve ebben az esetben (medvehagymás) burgonya a köret. Mi uborka salátával ettük.