Hozzávalók:
Elkészítése:
A halhúst leöblítjük, papírkendővel felitatjuk róla a nedvességet és a látható szálkákat eltávolítjuk.
Kissé besózzuk, letakarjuk és sütésig a hűtőbe tesszük.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet mély tálba szórjuk, összekeverjük 1-1 csipet sóval és frissen őrölt borssal, közepébe mélyedést készítünk, majd a tojások sárgájával és a sör egyharmadával simára keverjük.
Apránként hozzáöntjük a maradék sört, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is (meglehetősen sűrű masszát kapunk, amelyet a tojáshab néhány perc múlva kissé felhígít, így nagyszerűen lehet vele dolgozni).
Egy lábasban felforrósítunk 3-4 ujjnyi olajat. A halhúst szárazra töröljük, 3-4 cm széles darabokra vágjuk és egyenként belemártjuk a masszába. Kissé lecsepegtetjük és a forró, de nem túlhevített olajban aranybarnára sütjük.
Köretként vegyes zöldségköret, petrezselymes illetve ebben az esetben (medvehagymás) burgonya a köret. Mi uborka salátával ettük.