Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldhagymás-joghurtos lepény recept

Zöldhagymás-joghurtos lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 300 ml joghurt
    • 1/2 kiskanál szódabikarbóna
    • 2 nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 bögre liszt
    • 1 köteg újhagyma
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    Tegyük bele a szódabikarbónát a langyos joghurtba (1 percre tegyük a mikróba a joghurtot) és hagyjuk állni 5 percig, majd adjuk hozzá a nyers tojásokat és keverjük jól össze.

    Tegyük bele az átszitált liszt felét, az apróra vágott főtt tojásokat és az apróra vágott újhagymát. Adjuk hozzá a megmaradt lisztet és keverjük össze. A tészta állaga olyan kell legyen, mint a sűrű tejföl.

    Tegyünk egy serpenyőbe olajat, forrósítsuk fel, majd kanál segítségével szaggassuk bele a tésztát. Süssük meg mind a két oldalát

    Az elkészült lepényeket tejfölös-kapros, fokhagymás mártogatóssal fogyasszuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá