Zöldhagymás-joghurtos lepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Zöldhagymás-joghurtos lepény

Hozzávalók:

  • 300 ml joghurt
  • 1/2 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 nyers tojás
  • 2 főtt tojás
  • 1,5 bögre liszt
  • 1 köteg újhagyma
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

Tegyük bele a szódabikarbónát a langyos joghurtba (1 percre tegyük a mikróba a joghurtot) és hagyjuk állni 5 percig, majd adjuk hozzá a nyers tojásokat és keverjük jól össze.

Tegyük bele az átszitált liszt felét, az apróra vágott főtt tojásokat és az apróra vágott újhagymát. Adjuk hozzá a megmaradt lisztet és keverjük össze. A tészta állaga olyan kell legyen, mint a sűrű tejföl.

Tegyünk egy serpenyőbe olajat, forrósítsuk fel, majd kanál segítségével szaggassuk bele a tésztát. Süssük meg mind a két oldalát

Az elkészült lepényeket tejfölös-kapros, fokhagymás mártogatóssal fogyasszuk.