Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós smarni recept

Túrós smarni
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg túró
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 7 dkg búzadara
    • 2 ek finomliszt
    • 10 dkg cukor
    • 2,5 dl tejföl
    • 5 dkg vaj
    • 1 citrom reszelt héja

    Az öntethez:

    • 40 dkg magozott mirelit szilva
    • 10 dk cukor (vagy ízlés szerint)
    • 2 cl rum
    • 1/2 mk fahéj
    • 3-4 szegfűszeg
    • 1 tk étkezési keményítő

    Elkészítése:

    A tojásokat ketté választjuk. A tojás sárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük ,majd hozzádolgozzuk a búzadarát, lisztet, túrót, tejfölt és a reszelt citromhéjat is, majd a felvert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk.

    Egy 23*34 cm-es tepsit vajjal kikenünk, a masszát belesimítjuk és 160 fokra melegített sütőben megsütjük.

    A fele szilvát 3 dl vízben feltesszük főni a fahéjjal ,szegfűszeggel, cukorral és rummal. Amikor megfőtt a szilva, leszűrjük. A szegfűszeget kidobjuk belőle. Egy botmixerrel pürésítjük. A keményítőt a lével kikeverjük és hozzáadjuk a kipürésített szilvához. Összeforraljuk a megmaradt szilva szemekkel. Ha kész a smarni, összetörjük és szilvaöntettel kínáljuk.
    Nagyon finom desszert.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá