Túrós smarni

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 40 dkg túró
  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 7 dkg búzadara
  • 2 ek finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 2,5 dl tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja

Az öntethez:

  • 40 dkg magozott mirelit szilva
  • 10 dk cukor (vagy ízlés szerint)
  • 2 cl rum
  • 1/2 mk fahéj
  • 3-4 szegfűszeg
  • 1 tk étkezési keményítő

Elkészítése:

A tojásokat ketté választjuk. A tojás sárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük ,majd hozzádolgozzuk a búzadarát, lisztet, túrót, tejfölt és a reszelt citromhéjat is, majd a felvert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk.

Egy 23*34 cm-es tepsit vajjal kikenünk, a masszát belesimítjuk és 160 fokra melegített sütőben megsütjük.

A fele szilvát 3 dl vízben feltesszük főni a fahéjjal ,szegfűszeggel, cukorral és rummal. Amikor megfőtt a szilva, leszűrjük. A szegfűszeget kidobjuk belőle. Egy botmixerrel pürésítjük. A keményítőt a lével kikeverjük és hozzáadjuk a kipürésített szilvához. Összeforraljuk a megmaradt szilva szemekkel. Ha kész a smarni, összetörjük és szilvaöntettel kínáljuk.
Nagyon finom desszert.