Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrókrémmel töltött bagett recept

Túrókrémmel töltött bagett
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Túrókrém:

    • 25 dkg tehéntúró
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • cukor és vaníliás cukor ízlés szerint
    • tejföl
    • 1 citrom reszelt héja
    • maréknyi mazsola

    Továbbá:

    • 2 bagett vagy 6 kifli
    • 3 dl tej
    • 3 ek cukor
    • vaj a forma kikenéséhez

    Elkészítése:

    Keverjük össze a túrókrém hozzávalóit. Annyi tejföllel készítsük, hogy könnyen beletölthető legyen a bagettbe vagy kiflibe.

    A bagettek két végét vágjuk le (én rögtön megeszem), majd osszuk három egyenlő részre. Ezután szedjük ki a belsejét és keverjük bele a túrókrémbe (ha emiatt száraznak tűnik a krém, adjunk hozzá még tejfölt).

    Öntsük a tejet és a cukrot egy edénybe, keverjük össze, majd alaposan mártsuk bele az üres bagetteket. Mindegyiket töltsük meg a krémmel és egy vajjal kikent hőálló jénaiba vagy tepsibe rakosgassuk egymás mellé.

    Hagyjunk a krémből egy-két kanállal, keverjük össze ugyanannyi kanál tejjel és ezzel öntsük le a tepsibe rakott bagetteket vagy kifliket.

    180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt pont annyira sült meg (sütőfüggő!), hogy kívül enyhén ropogós, belül jó krémes maradt ez a finom desszert.

    Jó étvágyat nektek!

    Tipp:

    Bagettel készítettem, mert előző napról maradt, ami sajnos már elég száraznak tűnt a reggelihez…de kiflivel is nagyon finom! Ha a kifli mellett döntesz: miután levágtad a végeit, egy fakanál nyelével nagyon egyszerűen ki tudod “tuszkolni” a belsejét!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá