Túrókrémmel töltött bagett

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Túrókrém:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 tojássárga
  • cukor és vaníliás cukor ízlés szerint
  • tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • maréknyi mazsola

Továbbá:

  • 2 bagett vagy 6 kifli
  • 3 dl tej
  • 3 ek cukor
  • vaj a forma kikenéséhez

Elkészítése:

Keverjük össze a túrókrém hozzávalóit. Annyi tejföllel készítsük, hogy könnyen beletölthető legyen a bagettbe vagy kiflibe.

A bagettek két végét vágjuk le (én rögtön megeszem), majd osszuk három egyenlő részre. Ezután szedjük ki a belsejét és keverjük bele a túrókrémbe (ha emiatt száraznak tűnik a krém, adjunk hozzá még tejfölt).

Öntsük a tejet és a cukrot egy edénybe, keverjük össze, majd alaposan mártsuk bele az üres bagetteket. Mindegyiket töltsük meg a krémmel és egy vajjal kikent hőálló jénaiba vagy tepsibe rakosgassuk egymás mellé.

Hagyjunk a krémből egy-két kanállal, keverjük össze ugyanannyi kanál tejjel és ezzel öntsük le a tepsibe rakott bagetteket vagy kifliket.

180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt pont annyira sült meg (sütőfüggő!), hogy kívül enyhén ropogós, belül jó krémes maradt ez a finom desszert.

Jó étvágyat nektek!

Tipp:

Bagettel készítettem, mert előző napról maradt, ami sajnos már elég száraznak tűnt a reggelihez…de kiflivel is nagyon finom! Ha a kifli mellett döntesz: miután levágtad a végeit, egy fakanál nyelével nagyon egyszerűen ki tudod “tuszkolni” a belsejét!