Túrógombóc őszibarackkal töltve recept

Hozzávalók:
- 60 g puha vaj
- 1/2 citrom reszelt héja
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 500 g krémes túró
- 180 g liszt (plusz kevés a formázáshoz)
- 1 őszibarack konzerv (leszűrve, átmosva, szárazra törölve)
Forgatáshoz:
- 100 g mandula
- 70 g kókuszreszelék
- 50 g vaníliás cukor
Tálaláshoz:
- ízlés szerint lekvár vagy vaníliaszósz
Elkészítése:
A vajat, a sót, valamint a citrom héját elkeverjük gépi habverővel. A tojást és a tojássárgáját hozzátesszük és krémesre keverjük.
A túró levét leöntjük, egy kicsit kinyomkodjuk, majd ezt is hozzátesszük. Elkeverjük, majd a lisztet is belekeverjük.
Fóliával lefedjük és 1,5 órára hűtőbe tesszük.
Ezalatt a gyümölcsöt előkészítjük. Megmossuk és szárazra töröljük.
Ezután lisztezett felületen, kicsit belisztezve a tetejét is, rudat formálunk a túrós masszához. Ezt kb 2 cm-es darabokra vágjuk.
Vizet forralunk egy edényben.
Lisztes kézzel dolgozzunk mindig. A tenyerünkre tesszük a tésztát, majd abba a barackot és eligazítjuk, hogy mindenhol körbe érje. Lisztes felületre helyezzük és így elkészítjük az összes gombócot.
Vízbe tesszük a gombócokat, majd kb 15 percig főzzük. Akkor jó, amikor már a víz felszínén van és még ezután 2 percig főzzük, majd kész.
Mialatt fő a gombóc megpirítjuk a mandulát, a kókuszreszelékbe vaníliás cukrot teszünk, majd mindkettőt egybe öntjük. Ebbe forgatjuk majd a gombócokat.
Tálalható lekvárral, vaníliaszósszal vagy mindkettővel, ízlés szerint.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »