Túrógombóc őszibarackkal töltve recept

Hozzávalók:
- 60 g puha vaj
- 1/2 citrom reszelt héja
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 500 g krémes túró
- 180 g liszt (plusz kevés a formázáshoz)
- 1 őszibarack konzerv (leszűrve, átmosva, szárazra törölve)
Forgatáshoz:
- 100 g mandula
- 70 g kókuszreszelék
- 50 g vaníliás cukor
Tálaláshoz:
- ízlés szerint lekvár vagy vaníliaszósz
Elkészítése:
A vajat, a sót, valamint a citrom héját elkeverjük gépi habverővel. A tojást és a tojássárgáját hozzátesszük és krémesre keverjük.
A túró levét leöntjük, egy kicsit kinyomkodjuk, majd ezt is hozzátesszük. Elkeverjük, majd a lisztet is belekeverjük.
Fóliával lefedjük és 1,5 órára hűtőbe tesszük.
Ezalatt a gyümölcsöt előkészítjük. Megmossuk és szárazra töröljük.
Ezután lisztezett felületen, kicsit belisztezve a tetejét is, rudat formálunk a túrós masszához. Ezt kb 2 cm-es darabokra vágjuk.
Vizet forralunk egy edényben.
Lisztes kézzel dolgozzunk mindig. A tenyerünkre tesszük a tésztát, majd abba a barackot és eligazítjuk, hogy mindenhol körbe érje. Lisztes felületre helyezzük és így elkészítjük az összes gombócot.
Vízbe tesszük a gombócokat, majd kb 15 percig főzzük. Akkor jó, amikor már a víz felszínén van és még ezután 2 percig főzzük, majd kész.
Mialatt fő a gombóc megpirítjuk a mandulát, a kókuszreszelékbe vaníliás cukrot teszünk, majd mindkettőt egybe öntjük. Ebbe forgatjuk majd a gombócokat.
Tálalható lekvárral, vaníliaszósszal vagy mindkettővel, ízlés szerint.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »