Túrógombóc főzés nélkül recept

Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 5 evőkanál zabpehely
- 1 evőkanál búzadara
- 1 mokkáskanál vaníliaaroma vagy egy tasak vaníliás cukor
- kb 2 evőkanál cukor
- 40 dkg sovány tehéntúró
- 1 teáskanál útifűmaghéj
- reszelt citromhéj
- csipet só
A gombócok forgatásához:
- 2 evőkanál olaj
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 ek aprószemű zabpehely
- ízlés szerint nyírfacukor vagy cukor vagy más édesítőszer
Elkészítése:
A tejet felforralom a csipet sóval, majd a tejhez adtam a zabpelyhet és a búzadarát, majd takaréklángon sűrűre főzöm.
Lefedve hagytam kihűlni, majd hozzáadtam a vaníliát, a citrom héját, az édesítőt, az útifűmaghéjat, majd a túrót, amit villával jól összetörtem.
Fagylaltadagoló kanállal mértem ki az adagokat és vizes kézzel gombócokat formáztam a masszából. Egy vágódeszkát bevontam frissen tartó fóliával és erre sorakoztattam.
Az olajat felhevítettem, rászórtam a zsemlemorzsát és a zabpelyhet, majd kis lángon, kevergetve finoman megpirítottam.
Ebben az ízes morzsában forgattam meg a gombócokat, majd sárgabarackkal és kis nyírfacukorral meghintve tálaltam.
Nekem 16 db gombóc lett ebből az adagból.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »