Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tortilla csirkemájjal és zöldségekkel recept

Tortilla csirkemájjal és zöldségekkel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A tortillához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 1 kk só
    • 1,5 dl langyos víz
    • 3 ek (olíva)olaj
    • 6 g sütőpor

    A töltelékhez:

    • 1/2 kg csirkemáj
    • őrölt fekete bors ízlés szerint
    • 1 tk házi darált paprikakrém
    • 1 nagy fej vöröshagyma

    A sütéshez:

    • 2 ek zsír

    A feltéthez:

    • 2 piros paprika
    • 2 zöld paprika
    • 2 paradicsom
    • 1 fej vöröshagyma

    Elkészítése:

    A tortilla hozzávalóit egy tálba tesszük. Összegyúrjuk és fél órát pihentetjük.

    Addig elkészítjük a tölteléket. A vöröshagymát felaprítjuk és a zsíron üvegesre pároljuk. Rátesszük a megtisztított csirkemájat, őrölt borssal megszórjuk és fedő alatt pár percig pároljuk, majd levesszük a fedőt és kevergetve készre sütjük.

    Amikor majdnem kész, akkor tesszük rá a paprikakrémet. Só nem kellett rá, mivel a sóban eltett paprikakrém elég volt hozzá.

    A zöldségeket felaprítjuk.

    A pihentetett tésztát 6 részre osztjuk. Mind a 6 darabot egyenként kör alakúra nyújtjuk.

    Egy teflon serpenyőt felforrósítunk (zsiradék nem kell alá!) és egyenként a tésztalapokat megsütjük. Két perc alatt az egyik felét (szépen felhólyagosodik), majd átfordítjuk és további 1-2 perc alatt készre sütjük a másik oldalát is.

    A lapokat tetszőlegesen töltjük, ki mit szeret és mi van otthon a hűtőben.

    A csirkemájat darabokat 4 tortillába osztottam el. Ezután tettem rá a zöldségeket és egymásra hajtottam a két oldalát.

    Érdemes a tortillát dupla adagban elkészíteni, mert lehet lefagyasztani.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá