Tortilla csirkemájjal és zöldségekkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Tortilla csirkemájjal és zöldségekkel

Hozzávalók:
A tortillához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 kk só
  • 1,5 dl langyos víz
  • 3 ek (olíva)olaj
  • 6 g sütőpor

A töltelékhez:

  • 1/2 kg csirkemáj
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 1 tk házi darált paprikakrém
  • 1 nagy fej vöröshagyma

A sütéshez:

  • 2 ek zsír

A feltéthez:

  • 2 piros paprika
  • 2 zöld paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítése:

A tortilla hozzávalóit egy tálba tesszük. Összegyúrjuk és fél órát pihentetjük.

Addig elkészítjük a tölteléket. A vöröshagymát felaprítjuk és a zsíron üvegesre pároljuk. Rátesszük a megtisztított csirkemájat, őrölt borssal megszórjuk és fedő alatt pár percig pároljuk, majd levesszük a fedőt és kevergetve készre sütjük.

Amikor majdnem kész, akkor tesszük rá a paprikakrémet. Só nem kellett rá, mivel a sóban eltett paprikakrém elég volt hozzá.

A zöldségeket felaprítjuk.

A pihentetett tésztát 6 részre osztjuk. Mind a 6 darabot egyenként kör alakúra nyújtjuk.

Egy teflon serpenyőt felforrósítunk (zsiradék nem kell alá!) és egyenként a tésztalapokat megsütjük. Két perc alatt az egyik felét (szépen felhólyagosodik), majd átfordítjuk és további 1-2 perc alatt készre sütjük a másik oldalát is.

A lapokat tetszőlegesen töltjük, ki mit szeret és mi van otthon a hűtőben.

A csirkemájat darabokat 4 tortillába osztottam el. Ezután tettem rá a zöldségeket és egymásra hajtottam a két oldalát.

Érdemes a tortillát dupla adagban elkészíteni, mert lehet lefagyasztani.