Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött csirkemell fűszeres vajban sütve feta salátával recept

Töltött csirkemell fűszeres vajban sütve feta salátával
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 2 egész csont nélküli csirkemell filé
    • 1 kisebb tasak aszalt sárgabarack
    • 2 zacskó mini mozzarella
    • bors
    • 10 dkg vaj
    • 1 csokor bazsalikom
    • 1csokor petrezselyem
    • ízlés szerint oregánó és tárkony

    Salátához:

    • Kis doboz feta sajt
    • 2-3 paradicsom
    • 1 zacskó vegyes saláta
    • oliva olaj

    Elkészítése:

    A csirkemell filéket vágjuk ketté, így lesz 4 darab mellünk.

    Fektessük őket deszkára és erre párhuzamosan vágjuk be, de ne vágjuk végig, hagyjunk kb 2 cm-ert és nyissuk szét a húst. Így kapunk egy szép nagy szeletet amit megtudunk tölteni.

    Klopfoljuk ki kissé, majd sózzuk borsozzuk.

    Hosszában egy sorba fektessünk rá végig bazsalikom levelet, majd erre a barackot és arra a mozzarellát. Tekerjük fel szorosan és fogpiszkálóval rögzítsük egy két helyen.

    Ugyanígy járjunk el a másik 3 mellel is.

    A vajat olvasszuk fel és vágjuk bele apróra a fűszereket, a maradék bazsalikomot, a petrezselymet, az oregánót és a tárkonyt.

    Helyezzük a hústekercseket jénai tálba és öntsük le őket a fűszeres vajjal.

    Alufóliával letakarva 180 fokon 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és 200 fokon további 5-10 percig sütjük, amíg szépen meg nem pirul.

    A salátához a paradicsomokból és a fetából szeleteket vágunk.

    A tálaláshoz vágjuk szeletekre a húst, mellé tegyünk egy szelet paradicsomot, arra egy kupac salátát, majd a fetát és így tovább ameddig szeretnénk.

    De természetesen tálalhatjuk kedvünk szerint.

    Tipp:

    Rögtönzött, egyszerű vasárnapi ebédnek indult, de egy igazi remekmű lett belőle ami nem csak csodás de isteni finom is. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá