Töltött csirkemell fűszeres vajban sütve feta salátával

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Töltött csirkemell fűszeres vajban sütve feta salátával

Hozzávalók:

  • 2 egész csont nélküli csirkemell filé
  • 1 kisebb tasak aszalt sárgabarack
  • 2 zacskó mini mozzarella
  • bors
  • 10 dkg vaj
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1csokor petrezselyem
  • ízlés szerint oregánó és tárkony

Salátához:

  • Kis doboz feta sajt
  • 2-3 paradicsom
  • 1 zacskó vegyes saláta
  • oliva olaj

Elkészítése:

A csirkemell filéket vágjuk ketté, így lesz 4 darab mellünk.

Fektessük őket deszkára és erre párhuzamosan vágjuk be, de ne vágjuk végig, hagyjunk kb 2 cm-ert és nyissuk szét a húst. Így kapunk egy szép nagy szeletet amit megtudunk tölteni.

Klopfoljuk ki kissé, majd sózzuk borsozzuk.

Hosszában egy sorba fektessünk rá végig bazsalikom levelet, majd erre a barackot és arra a mozzarellát. Tekerjük fel szorosan és fogpiszkálóval rögzítsük egy két helyen.

Ugyanígy járjunk el a másik 3 mellel is.

A vajat olvasszuk fel és vágjuk bele apróra a fűszereket, a maradék bazsalikomot, a petrezselymet, az oregánót és a tárkonyt.

Helyezzük a hústekercseket jénai tálba és öntsük le őket a fűszeres vajjal.

Alufóliával letakarva 180 fokon 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és 200 fokon további 5-10 percig sütjük, amíg szépen meg nem pirul.

A salátához a paradicsomokból és a fetából szeleteket vágunk.

A tálaláshoz vágjuk szeletekre a húst, mellé tegyünk egy szelet paradicsomot, arra egy kupac salátát, majd a fetát és így tovább ameddig szeretnénk.

De természetesen tálalhatjuk kedvünk szerint.

Tipp:

Rögtönzött, egyszerű vasárnapi ebédnek indult, de egy igazi remekmű lett belőle ami nem csak csodás de isteni finom is. :)