Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös-sajtos burgonyaszelet recept

Tejfölös-sajtos burgonyaszelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 db nagy krumpli ( 15-20 dkg-os)
    • 3 ek reszelt füstölt Karaván és trappista sajt
    • 3 ek tejföl
    • fél fej vöröshagyma
    • 2 ek olívaolaj
    • 1 tk pirospaprika
    • apróra vágott petrezselyemzöld
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A burgonyát jól megmossuk, kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk ( én hosszában háromba vágtam) a gömbölyű részéről levágtam a héjat, hogy ne boruljon fel a sütéskor.

    Feltesszük főni enyhén sós vízbe. Nálam kb 6 percig főtt,de ez függ a mennyiségtől,vigyázzunk,hogy ne főjön szét.

    Amíg a burgonyát főzzük, elkészítjük a feltétet. Egy lábasban egy evőkanál olívaolajon ( én az aszalt paradicsomról öntöttem) rátesszük az apróra vágott hagymát, sózzuk és üvegesre dinszteljük, összekeverjük a piros paprikával és egy tálba öntjük.

    Belekeverjük a reszelt sajt 2/3-t, az apróra vágott petrezselyemzöldet, végül a tejfölt.

    A főt krumplit kiszedjük egy papírtörlőre,leitatjuk a vizet,majd tepsibe tesszük egy olíva olajas sütőpapírra, majd megkenjük a feltéttel, tetejére reszelt sajtot, petrezselyemzöldet teszünk.A krumplit 200 fokon 20 percig sütjük.

    Cika káposztával kínáltam!

    Tipp:

    A” cika” káposzta jellegzetes erdélyi téli savanyúság. Egészben savanyított káposztafejből egy szelet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá