Tejfölös-sajtos burgonyaszelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 db nagy krumpli ( 15-20 dkg-os)
- 3 ek reszelt füstölt Karaván és trappista sajt
- 3 ek tejföl
- fél fej vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk pirospaprika
- apróra vágott petrezselyemzöld
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A burgonyát jól megmossuk, kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk ( én hosszában háromba vágtam) a gömbölyű részéről levágtam a héjat, hogy ne boruljon fel a sütéskor.
Feltesszük főni enyhén sós vízbe. Nálam kb 6 percig főtt,de ez függ a mennyiségtől,vigyázzunk,hogy ne főjön szét.
Amíg a burgonyát főzzük, elkészítjük a feltétet. Egy lábasban egy evőkanál olívaolajon ( én az aszalt paradicsomról öntöttem) rátesszük az apróra vágott hagymát, sózzuk és üvegesre dinszteljük, összekeverjük a piros paprikával és egy tálba öntjük.
Belekeverjük a reszelt sajt 2/3-t, az apróra vágott petrezselyemzöldet, végül a tejfölt.
A főt krumplit kiszedjük egy papírtörlőre,leitatjuk a vizet,majd tepsibe tesszük egy olíva olajas sütőpapírra, majd megkenjük a feltéttel, tetejére reszelt sajtot, petrezselyemzöldet teszünk.A krumplit 200 fokon 20 percig sütjük.
Cika káposztával kínáltam!
Tipp:
A” cika” káposzta jellegzetes erdélyi téli savanyúság. Egészben savanyított káposztafejből egy szelet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »