Hozzávalók:
Elkészítése:
A burgonyát jól megmossuk, kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk ( én hosszában háromba vágtam) a gömbölyű részéről levágtam a héjat, hogy ne boruljon fel a sütéskor.
Feltesszük főni enyhén sós vízbe. Nálam kb 6 percig főtt,de ez függ a mennyiségtől,vigyázzunk,hogy ne főjön szét.
Amíg a burgonyát főzzük, elkészítjük a feltétet. Egy lábasban egy evőkanál olívaolajon ( én az aszalt paradicsomról öntöttem) rátesszük az apróra vágott hagymát, sózzuk és üvegesre dinszteljük, összekeverjük a piros paprikával és egy tálba öntjük.
Belekeverjük a reszelt sajt 2/3-t, az apróra vágott petrezselyemzöldet, végül a tejfölt.
A főt krumplit kiszedjük egy papírtörlőre,leitatjuk a vizet,majd tepsibe tesszük egy olíva olajas sütőpapírra, majd megkenjük a feltéttel, tetejére reszelt sajtot, petrezselyemzöldet teszünk.A krumplit 200 fokon 20 percig sütjük.
Cika káposztával kínáltam!
A” cika” káposzta jellegzetes erdélyi téli savanyúság. Egészben savanyított káposztafejből egy szelet.