Sertés ragu Székelyné módra recept

Hozzávalók:
- 60 dkg sertés comb
- 2 fej vöröshagyma
- 3-4 ek olaj
- 1 db tv paprika
- 1 db paradicsom
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál gyökér
- 20 dkg zöldborsó
- 1 közepes burgonya kockára vágva
- só
- bors
- csipet köménymag
- 1-2 babérlevél
Nokedlihez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg liszt
- só
- annyi víz amennyit felvesz kb 3 dl
Elkészítése:
Egy lábasban elkezdjük hevíteni az olajat, majd rádobjuk az apróra vágott hagymát, ha kissé megpirult akkor hozzáadjuk a felkockázott húst, és a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Kevés vízzel felöntjük és ízlés szerint fűszerezzük, adunk hozzá 1-2 babérlevelet is. Ha félig megfőtt akkor hozzáadjuk a felkarikázott répát és gyökeret és a borsót. Ha már majdnem megfőtt akkor hozzáadjuk a burgonyát is, csak vigyázzunk, mert felveszi a ragu levét. Pótoljuk a levet egy kevés vízzel és fűszerezzük. A burgonyával készre főzzük a ragut.
A nokedli hozzávalóiból kikeverjük a tésztát, mely legyen közepesen kemény. Nokedli szaggatóval forró, sós vízbe beleszaggatjuk és kifőzzük. Akkor jó, ha feljönnek a víz felszínére. Egyszerre keveset főzzünk. Leszűrjük és kevés olajat öntünk hozzá, hogy na ragadjanak össze. A kész ragut nokedlivel tálaljuk. Aki szeretne tejfölt is tehet a tetejére.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »