Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szűzpecsenye wellington módra recept

Szűzpecsenye wellington módra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • kb 80 dkg sertésszűz (egyenlő vastagságú, középső része)
    • 50 dkg csiperke gomba
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • só, bors ízlés szerint
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • kevés kakukkfű
    • kb 10 dkg mustár
    • kb fél dl olaj
    • 1 cs (270 g) leveles tészta
    • 20 dkg feketeerdei sonka
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (a kenéshez)

    Elkészítése:

    A húson maradt esetleges inakat és hártyákat levágjuk, majd a húst besózzuk és borsozzuk mindegyik oldalán.

    Egy serpenyőben, amibe a hús belefér, olajat forrósítunk, majd 4-5 perc alatt a hús mindegyik oldalára kérget sütünk.

    A húst egy ecset segítségével körbekenjük a mustárral, majd félretesszük.

    A hagymát meghámozzuk és a gombával együtt apróra vágjuk. A fokhagymát is hámozzuk és zúzzuk.

    Egy serpenyőben olajat havítünk, majd rádobjuk a hagymát és megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a gombát, fokhagymát és ízesítjük sóval, borssal és kakukkfűvel. Addig pároljuk, amíg a levét elfövi teljesen. Ekkor egy botmixerrel teljesen homogénre keverjük a masszát. Végül a gombás masszába beleforgatjuk az apróra vágott petrezselmyet.

    Egy nagyobb folpackot leterítünk magunk elé és kis átfedésekkel ráterítjük a sonkaszeleteket. A sonkán egyenletesen elterítjük a gombás masszát, majd erre rátesszük a húst. A folpack segítségével szorosan feltekerjük az egészet, becsomagoljuk és kb fél órára hűtőbe tesszük.

    Amíg a hús a hűtőben van, addig előkészítjük a tésztát. Ha nem előre nyújtottat használunk, akkor nyújtsuk ki kb 25*40 cm-es lappá. Elővesszük a húst, kicsomagoljuk és a tészta hosszabbik oldalára rátesszük, majd feltekerjük szorosan, a végeit lezárjuk. Újabb fél órára hűtőbe tesszük, hogy visszadermedjen a tészta is.

    A tetejét tojássárgával lekenjük. Ha szeretnénk, akkor a kés élével megmintázhatjuk a tésztát (de vigyázzunk, hogy NE VÁGJUK KI A TÉSZTÁT, vagy maradék/másik tésztából készíthetünk rá rácsokat, különböző mintákat, de azokat is kenjük le.

    A hűtés letelte után 210 fokos sütőben kb 30-35 perc után aranybarnára sütjük. Megvágás előtt legalább 15 percig pihentetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá