Sertés ragu Székelyné módra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertés comb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 ek olaj
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál gyökér
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 közepes burgonya kockára vágva
  • bors
  • csipet köménymag
  • 1-2 babérlevél

Nokedlihez:

  • 1 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • annyi víz amennyit felvesz kb 3 dl

Elkészítése:
Egy lábasban elkezdjük hevíteni az olajat, majd rádobjuk az apróra vágott hagymát, ha kissé megpirult akkor hozzáadjuk a felkockázott húst, és a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Kevés vízzel felöntjük és ízlés szerint fűszerezzük, adunk hozzá 1-2 babérlevelet is. Ha félig megfőtt akkor hozzáadjuk a felkarikázott répát és gyökeret és a borsót. Ha már majdnem megfőtt akkor hozzáadjuk a burgonyát is, csak vigyázzunk, mert felveszi a ragu levét. Pótoljuk a levet egy kevés vízzel és fűszerezzük. A burgonyával készre főzzük a ragut.
A nokedli hozzávalóiból kikeverjük a tésztát, mely legyen közepesen kemény. Nokedli szaggatóval forró, sós vízbe beleszaggatjuk és kifőzzük. Akkor jó, ha feljönnek a víz felszínére. Egyszerre keveset főzzünk. Leszűrjük és kevés olajat öntünk hozzá, hogy na ragadjanak össze. A kész ragut nokedlivel tálaljuk. Aki szeretne tejfölt is tehet a tetejére.