Paradicsomos-csirkés csőben sült penne recept

Hozzávalók:
- 50 dkg hámozott, paradicsomlében eltett paradicsom
- 1 egész csirkemell
- 1 tk (barna)cukor
- 1/4-ed tk chilipehely
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 3 ek mascarpone
- só, bors
- 20 dkg penne
- olaj
- 10 dkg mozzarella
Elkészítése:
A vöröshagymát meghámozzuk és apróra vágjuk.
Kevés felforrósított olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a cukrot, chilit és a cukrot és jól elkeverjük. Felöntjük a paradicsommal és kb 20 percig főzzük vagy amíg besűrűsödik közben sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. A végén belekeverjük a mascarponét, majd félretesszük.
A húst felkockázzuk, majd kevés forró olajon fehéredésig sütjük és közben sózzuk, borsozzuk.
A tésztát kb 10 perc alatt al dante-re főzzük és leszűrjük.
A paradicsomos mártásba belekeverjük a húst és a kifőtt tésztát. A tetejét megszórjuk a lereszelt mozzarellával vagy másmilyen sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. A sütés történhet egy süthető serpenyőben (mint nálunk) vagy egy jénaiban/tepsiben is.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »