Padlizsánszelet cukkinis szósszal recept

Hozzávalók:
- 1 padlizsán (kb 30-35 dkg)
- 1 cukkini (kb 30 dkg)
- 1 kisebb sárgarépa (kb negyede a cukkininek)
- 1 szál újhagyma vagy 1/2 kisebb póréhagyma
- só, bors
- bazsalikom
- petrezselyemzöld
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl zöldség vagy húsleves alaplé
- 2 csapott teáskanál mascarpone
- 5 dkg feta
- 3-4 db koktélparadicsom
- 3 evőkanál olívaolaj
- néhány csepp citromlé
Elkészítése:
A padlizsánt megmossuk, hosszában ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és besózzuk. Lehet néhány csepp frissen facsart citromlevet is cseppegtetni rá és kb 10-15 percig állni hagyjuk.
Egy serpenyőbe olajat teszünk és a padlizsánszeleteket megsütjük oldalanként 3-4 perc alatt.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, rátesszük az elősütött padlizsán szeleteket, tetejére fetát morzsolunk, borsozzuk, egy-egy szelet paradicsomot, bazsalikom levelet teszünk és sütőbe toljuk kb 10 percre 180 fokra.
Közben elkészítjük a szószt. Az olajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, majd rátesszük a karikázott sárgarépát, a zúzott fokhagymát, a héjával együtt lereszelt cukkinit. Közben sózzuk, borsozzuk az egészet és ráöntjük a zöldségalaplevet.
Megpároljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Közben teszünk bele egy jó marék bazsalikom levelet és petrezselyemzöldet és visszatesszük a tűzhelyre. Ha nagyon sűrű lenne, akkor kis vízzel hígítjuk. Beletesszük a mascarponét, jól összekeverjük az egészet és forrón kínáljuk.
Én tésztát főztem mellé.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Remek párosítás, a két kedvenc egy tányéron. Roppant egyszerű elkészíteni és ízletes. Ha hús nélküli fogásra vágynál, próbáld ki:-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »