Hozzávalók:
Elkészítése:
A padlizsánt megmossuk, hosszában ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és besózzuk. Lehet néhány csepp frissen facsart citromlevet is cseppegtetni rá és kb 10-15 percig állni hagyjuk.
Egy serpenyőbe olajat teszünk és a padlizsánszeleteket megsütjük oldalanként 3-4 perc alatt.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, rátesszük az elősütött padlizsán szeleteket, tetejére fetát morzsolunk, borsozzuk, egy-egy szelet paradicsomot, bazsalikom levelet teszünk és sütőbe toljuk kb 10 percre 180 fokra.
Közben elkészítjük a szószt. Az olajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, majd rátesszük a karikázott sárgarépát, a zúzott fokhagymát, a héjával együtt lereszelt cukkinit. Közben sózzuk, borsozzuk az egészet és ráöntjük a zöldségalaplevet.
Megpároljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Közben teszünk bele egy jó marék bazsalikom levelet és petrezselyemzöldet és visszatesszük a tűzhelyre. Ha nagyon sűrű lenne, akkor kis vízzel hígítjuk. Beletesszük a mascarponét, jól összekeverjük az egészet és forrón kínáljuk.
Én tésztát főztem mellé.
Jó étvágyat kívánok!
Remek párosítás, a két kedvenc egy tányéron. Roppant egyszerű elkészíteni és ízletes. Ha hús nélküli fogásra vágynál, próbáld ki:-)