Padlizsánszelet cukkinis szósszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 padlizsán (kb 30-35 dkg)
  • 1 cukkini (kb 30 dkg)
  • 1 kisebb sárgarépa (kb negyede a cukkininek)
  • 1 szál újhagyma vagy 1/2 kisebb póréhagyma
  • só, bors
  • bazsalikom
  • petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl zöldség vagy húsleves alaplé
  • 2 csapott teáskanál mascarpone
  • 5 dkg feta
  • 3-4 db koktélparadicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • néhány csepp citromlé

Elkészítése:

A padlizsánt megmossuk, hosszában ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és besózzuk. Lehet néhány csepp frissen facsart citromlevet is cseppegtetni rá és kb 10-15 percig állni hagyjuk.

Egy serpenyőbe olajat teszünk és a padlizsánszeleteket megsütjük oldalanként 3-4 perc alatt.

Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, rátesszük az elősütött padlizsán szeleteket, tetejére fetát morzsolunk, borsozzuk, egy-egy szelet paradicsomot, bazsalikom levelet teszünk és sütőbe toljuk kb 10 percre 180 fokra.

Közben elkészítjük a szószt. Az olajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, majd rátesszük a karikázott sárgarépát, a zúzott fokhagymát, a héjával együtt lereszelt cukkinit. Közben sózzuk, borsozzuk az egészet és ráöntjük a zöldségalaplevet.

Megpároljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Közben teszünk bele egy jó marék bazsalikom levelet és petrezselyemzöldet és visszatesszük a tűzhelyre. Ha nagyon sűrű lenne, akkor kis vízzel hígítjuk. Beletesszük a mascarponét, jól összekeverjük az egészet és forrón kínáljuk.

Én tésztát főztem mellé.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Remek párosítás, a két kedvenc egy tányéron. Roppant egyszerű elkészíteni és ízletes. Ha hús nélküli fogásra vágynál, próbáld ki:-)