Lecsós rizottó tojással recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4-5 paradicsom
- 4 paprika (nálam most sárga)
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg sonka
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 tk pirospaprika
- késhegynyi kakukkfű
- 20 dkg rizs
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1-2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A lecsóhoz egy serpenyőben olajon hagymát pirítunk. Ezután mehet bele a felvágott paprika és a paradicsom, illetve a sonka kockák. Közben a fűszereket is beletesszük.
Ha a paprika kicsit összeesett és megpuhult, akkor félrehúzzuk.
Egy edényben megpirítjuk a rizst enyhén, majd dupla mennyiségű vízzel felöntve puhára főzzük. Akkor jó ha pergősek a rizsszemek. Gyors rizst is főzhetünk ki, ha úgy könnyebb (2 tasakkal).
Közben a tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk.
Ha mindennel készen vagyunk, akkor a rizst beleforgatjuk a lecsós alapba, a tojásokat pedig felaprítva óvatosan belekeverjük.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Amikor a kertben szépen érnek a zöldségek, érdemes kihasználni egy könnyed és gyorsan elkészíthető egytálételként.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »