Lecsós rizottó tojással recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4-5 paradicsom
- 4 paprika (nálam most sárga)
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg sonka
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 tk pirospaprika
- késhegynyi kakukkfű
- 20 dkg rizs
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1-2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A lecsóhoz egy serpenyőben olajon hagymát pirítunk. Ezután mehet bele a felvágott paprika és a paradicsom, illetve a sonka kockák. Közben a fűszereket is beletesszük.
Ha a paprika kicsit összeesett és megpuhult, akkor félrehúzzuk.
Egy edényben megpirítjuk a rizst enyhén, majd dupla mennyiségű vízzel felöntve puhára főzzük. Akkor jó ha pergősek a rizsszemek. Gyors rizst is főzhetünk ki, ha úgy könnyebb (2 tasakkal).
Közben a tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk.
Ha mindennel készen vagyunk, akkor a rizst beleforgatjuk a lecsós alapba, a tojásokat pedig felaprítva óvatosan belekeverjük.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Amikor a kertben szépen érnek a zöldségek, érdemes kihasználni egy könnyed és gyorsan elkészíthető egytálételként.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »