Kuszkuszos fasírt petrezselyem mártással recept

Hozzávalók:
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 dl kuszkusz
- 1,8 dl forró víz
- 1 doboz quinoa konzerv
- só
- bors
- 2 csokor petrezselyemzöld
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 dl tej
- 1 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál kukorica keményítő
- 3 dl olaj
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál pirospaprika1
- csipet szerecsendió
Elkészítése:
A kuszkuszt egy edénybe mérjük, megsózzuk és ráöntjük a forró vizet, majd lefedjük állni hagyjuk, hogy magába szívja a folyadékot. Ha megpuhult akkor villával fellazítjuk.
A megtisztított vöröshagymát felaprítjuk és kevés olajon megpároljuk, majd rábobjuk a préselt fokhagymát és rövid ideig tovább pároljuk.
A darált húst egy tálba tesszük, sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk a párolt hagyma felét, a kuszkuszt, a lecsepegtetett guinoát, beleütjük a tojást, rászórjuk a pirospaprikát összegyúrjuk jó alaposan az egészet.
Vizes kézzel tojás nagyságú fasírtokat formázunk a húsos masszából és forró olajban kisütjük.
Amíg a sül a fasírt, addig elkészítjük a mártást. A maradék megpárolt hagymára rádobjuk a az összeaprított petrezselyemlebvelet, átforgatjuk, felöntjük tejjel és ízesítjük borssal, sóval és szerecsendióval.
Felforraljuk a mártást, majd a tejszínt kikeverjük a keményítővel és behabarjuk vele a mártást, majd botmixerrel pürésítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »