Kuszkuszos fasírt petrezselyem mártással recept
Hozzávalók:
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 dl kuszkusz
- 1,8 dl forró víz
- 1 doboz quinoa konzerv
- só
- bors
- 2 csokor petrezselyemzöld
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 dl tej
- 1 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál kukorica keményítő
- 3 dl olaj
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál pirospaprika1
- csipet szerecsendió
Elkészítése:
A kuszkuszt egy edénybe mérjük, megsózzuk és ráöntjük a forró vizet, majd lefedjük állni hagyjuk, hogy magába szívja a folyadékot. Ha megpuhult akkor villával fellazítjuk.
A megtisztított vöröshagymát felaprítjuk és kevés olajon megpároljuk, majd rábobjuk a préselt fokhagymát és rövid ideig tovább pároljuk.
A darált húst egy tálba tesszük, sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk a párolt hagyma felét, a kuszkuszt, a lecsepegtetett guinoát, beleütjük a tojást, rászórjuk a pirospaprikát összegyúrjuk jó alaposan az egészet.
Vizes kézzel tojás nagyságú fasírtokat formázunk a húsos masszából és forró olajban kisütjük.
Amíg a sül a fasírt, addig elkészítjük a mártást. A maradék megpárolt hagymára rádobjuk a az összeaprított petrezselyemlebvelet, átforgatjuk, felöntjük tejjel és ízesítjük borssal, sóval és szerecsendióval.
Felforraljuk a mártást, majd a tejszínt kikeverjük a keményítővel és behabarjuk vele a mártást, majd botmixerrel pürésítjük.