Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Édesburgonya saláta recept

Édesburgonya saláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg édesburgonya
    • 4 db filézett csirkecomb vagy 50 dkg csirkemell
    • só, bors
    • 1-2 ek olívaolaj
    • szívsaláta
    • fél citrom leve
    • 1 kk gyömbérpor
    • 125 g mozzarella

    Elkészítése:

    Ezt az ételt nagyon gyorsan el lehet készíteni, és én csak “BB kajának”(“bármennyit- bármikor” lehet belőle enni!) nevezem.

    A meghámozott édesburgonyát hasábokra szeleteljük, a csirkehúst csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd pedig egy sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk mindezt. Egy-két evőkanál olívaolajat ráöntünk, kézzel összekeverjük, hogy mindenhova jusson és szétterítjük egyenletesen a tepsiben.

    200 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük (sütőfüggő!).

    Ezalatt elkészítjük a salátánkat: a megmosott, leveleire szedett (esetleg apróbb darabokra tépkedett) salátát megsózzuk, kevés gyömbérrel megszórjuk, citrom levével meglocsoljuk.

    Szedjünk a tányérunkra a salátából, halmozzunk rá a frissen kisült burgonyás húsból, “koronázzuk” meg néhány kocka mozzarellával és máris falatozhatunk!

    Tipp:

    Az édesburgonya neve ellenére nem burgonya, nagyon alacsony a zsír és koleszterintartalma és magas a C-,B2-,B6 illetve E-vitamin tartalma! Cukorbetegek is fogyaszthatják. Jah és egészséges… mégis finom!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá