Fűszeres édesburgonya saláta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg édesburgonya
- 3 fej lilahagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint fekete olajbogyó (magozott)
- kb 0,5 dl olívaolaj
- 2 ek méz
- 1 tk reszelt gyömbér
- 1 tk római kömény őrölve
- 1csokor petrezselyemzöld
- 1/2 narancs leve
- só
- bors
- chili
Elkészítése:
Az édesburgonyát meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymákat cikkere vágjuk.
A burgonyát, a fokhagymagerezdekkel és az olajbogyóval együtt tűzálló edénybe rakjuk.
Az olajat összekeverjük a mézzel, a gyömbérrel, az római köménnyel és a felaprított petrezselyemzölddel.
Belefacsarjuk a narancs levét, majd sóval, borssal és chilivell ízesítjük.
A fűszeres olajat a zöldségekre locsoljuk. 190 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük lefedve, majd fedő nélkül további 35-40 percig.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.