Édesburgonya saláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg édesburgonya
  • 4 db filézett csirkecomb vagy 50 dkg csirkemell
  • só, bors
  • 1-2 ek olívaolaj
  • szívsaláta
  • fél citrom leve
  • 1 kk gyömbérpor
  • 125 g mozzarella

Elkészítése:

Ezt az ételt nagyon gyorsan el lehet készíteni, és én csak “BB kajának”(“bármennyit- bármikor” lehet belőle enni!) nevezem.

A meghámozott édesburgonyát hasábokra szeleteljük, a csirkehúst csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd pedig egy sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk mindezt. Egy-két evőkanál olívaolajat ráöntünk, kézzel összekeverjük, hogy mindenhova jusson és szétterítjük egyenletesen a tepsiben.

200 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük (sütőfüggő!).

Ezalatt elkészítjük a salátánkat: a megmosott, leveleire szedett (esetleg apróbb darabokra tépkedett) salátát megsózzuk, kevés gyömbérrel megszórjuk, citrom levével meglocsoljuk.

Szedjünk a tányérunkra a salátából, halmozzunk rá a frissen kisült burgonyás húsból, “koronázzuk” meg néhány kocka mozzarellával és máris falatozhatunk!

Tipp:

Az édesburgonya neve ellenére nem burgonya, nagyon alacsony a zsír és koleszterintartalma és magas a C-,B2-,B6 illetve E-vitamin tartalma! Cukorbetegek is fogyaszthatják. Jah és egészséges… mégis finom!