Hozzávalók:
Elkészítése:
Ezt az ételt nagyon gyorsan el lehet készíteni, és én csak “BB kajának”(“bármennyit- bármikor” lehet belőle enni!) nevezem.
A meghámozott édesburgonyát hasábokra szeleteljük, a csirkehúst csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd pedig egy sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk mindezt. Egy-két evőkanál olívaolajat ráöntünk, kézzel összekeverjük, hogy mindenhova jusson és szétterítjük egyenletesen a tepsiben.
200 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük (sütőfüggő!).
Ezalatt elkészítjük a salátánkat: a megmosott, leveleire szedett (esetleg apróbb darabokra tépkedett) salátát megsózzuk, kevés gyömbérrel megszórjuk, citrom levével meglocsoljuk.
Szedjünk a tányérunkra a salátából, halmozzunk rá a frissen kisült burgonyás húsból, “koronázzuk” meg néhány kocka mozzarellával és máris falatozhatunk!
Az édesburgonya neve ellenére nem burgonya, nagyon alacsony a zsír és koleszterintartalma és magas a C-,B2-,B6 illetve E-vitamin tartalma! Cukorbetegek is fogyaszthatják. Jah és egészséges… mégis finom!