Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukkini lepénykék, friss paradicsom salsával recept

Cukkini lepénykék, friss paradicsom salsával
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Cukkinilepény:

    • 1 db nagyobb cukkini (kb. 25 dkg)- héjastul lereszelve
    • 1 db répa reszelve
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 mk só
    • frissen őrölt bors
    • 1 csokor petrezselyem
    • 1 tk szárított oregánó
    • 1 tk dijoni mustár
    • 1 ek tönköly liszt (teljeskiőrlésű)
    • 1 ek tönkölypehely
    • 1 ek olívolaj
    • 6 db szárított paradicsom apró kockákra felvágva

    Paradicsom salsa:

    • 2 db érett paradicsom
    • 1 db kisebb fej lilahagyma
    • só és bors (ízlés szerint)
    • 1 db lime leve
    • koriander zöld
    • 1 tk chilis olívaolaj

    Elkészítése:

    A cukkinit reszeljük le és nyomkodjuk ki. Ezután az összes hozzávalót tegyük egy tálba és alaposan keverjük össze, majd a sütésig tegyük vissza a hűtőbe.

    A sütésnél vegyünk elő egy palacsintasütőt, tegyünk rá egy kis kókuszzsírt, vagy olívaolajat és egy evőkanál segítségével süssünk a „tésztából” lepényeket.

    Amíg a lepények sűlnek készülhet a salsa. Ehhez nincs is más feladatunk, mint a hozzávalókat nagyon apróra felvágjuk, sózzuk és borsozzuk.

    A legegyszerűbb, ha egy befőttes üvegbe pakoljuk, ezután meglocsoljuk a lime levével és megöntözzük az olajjal és megszórjuk a frissen felaprított bazsalikommal. Alaposan összerázzuk, és már tálalhatjuk is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá