Cukkini lepénykék, friss paradicsom salsával

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Cukkinilepény:

  • 1 db nagyobb cukkini (kb. 25 dkg)- héjastul lereszelve
  • 1 db répa reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mk só
  • frissen őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tk szárított oregánó
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 ek tönköly liszt (teljeskiőrlésű)
  • 1 ek tönkölypehely
  • 1 ek olívolaj
  • 6 db szárított paradicsom apró kockákra felvágva

Paradicsom salsa:

  • 2 db érett paradicsom
  • 1 db kisebb fej lilahagyma
  • só és bors (ízlés szerint)
  • 1 db lime leve
  • koriander zöld
  • 1 tk chilis olívaolaj

Elkészítése:

A cukkinit reszeljük le és nyomkodjuk ki. Ezután az összes hozzávalót tegyük egy tálba és alaposan keverjük össze, majd a sütésig tegyük vissza a hűtőbe.

A sütésnél vegyünk elő egy palacsintasütőt, tegyünk rá egy kis kókuszzsírt, vagy olívaolajat és egy evőkanál segítségével süssünk a „tésztából” lepényeket.

Amíg a lepények sűlnek készülhet a salsa. Ehhez nincs is más feladatunk, mint a hozzávalókat nagyon apróra felvágjuk, sózzuk és borsozzuk.

A legegyszerűbb, ha egy befőttes üvegbe pakoljuk, ezután meglocsoljuk a lime levével és megöntözzük az olajjal és megszórjuk a frissen felaprított bazsalikommal. Alaposan összerázzuk, és már tálalhatjuk is.