Csőben sült csirkés brokkoli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb vagy csirkemell
- 1 fej brokkoli
- só, bors
- reszelt sajt
Besamelhez:
- 2 ek vaj
- 2 ek liszt
- fél liter tej
- só, bors, őrölt szerecsendió
Elkészítése:
A húsokat kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon elősütjük mindkét oldalukat.
A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben félpuhára főzzük.
Elkészítjük a besamelt: a vajat felforrósítjuk, a lisztet alacsony hőfokon megpirítjuk, majd az előzőleg felforrósított tejet hozzáöntjük és addig keverjük, amíg be sűrűsödik. Ezután sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük szerecsendióval.
Egy tepsibe beletesszük a hússzeleteket, ráhalmozzuk a brokkolit, majd ráöntjük a besamel mártást. Reszelt sajttal alaposan megszórjuk és 200 fokon kb negyedóra alatt, szép aranybarnára sütjük.
Zöldséges rizzsel, fejes salátával kínáltam.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »