Csőben sült csirkés brokkoli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb vagy csirkemell
- 1 fej brokkoli
- só, bors
- reszelt sajt
Besamelhez:
- 2 ek vaj
- 2 ek liszt
- fél liter tej
- só, bors, őrölt szerecsendió
Elkészítése:
A húsokat kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon elősütjük mindkét oldalukat.
A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben félpuhára főzzük.
Elkészítjük a besamelt: a vajat felforrósítjuk, a lisztet alacsony hőfokon megpirítjuk, majd az előzőleg felforrósított tejet hozzáöntjük és addig keverjük, amíg be sűrűsödik. Ezután sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük szerecsendióval.
Egy tepsibe beletesszük a hússzeleteket, ráhalmozzuk a brokkolit, majd ráöntjük a besamel mártást. Reszelt sajttal alaposan megszórjuk és 200 fokon kb negyedóra alatt, szép aranybarnára sütjük.
Zöldséges rizzsel, fejes salátával kínáltam.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »