Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bécsi, sajtos-sonkás tekercs recept

Bécsi, sajtos-sonkás tekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 20 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk olaj
    • 1 tk citromlé

    A kenéshez:

    • 1 ek tejföl
    • 1 mk pirospaprika

    A töltelékhez:

    • 1 közepes fej hagyma
    • 1 ek étolaj
    • 20 dkg főtt sonka
    • 15 dkg bécsi szelet
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg reszelt sajt
    • bors ízlés szerint
    • szerecsendió ízlés szerint

    Elkészítése:

    Tészta elkészítése:

    A tészta hozzávalóit némi langyos vízzel összegyúrtam úgy, hogy egy nyújtható, közepesen kemény tésztát kaptam, majd egy órát pihentettem.

    Töltelék előkészítése:

    Ezalatt megtisztítottam és apróra vágtam a vöröshagymát, majd kis olajon lassan párolni kezdtem. Közben apróra vágtam a sonkát is, és a fűszerekkel együtt hozzáadtam.

    Kicsit vízzel felöntöttem, és körülbelül negyedórát pároltam, amíg az összes víz elpárolgott, és a hagyma megpuhult.

    A gázt lezárva felvertem a tojásokat sóval, borssal, kevés őrölt köménnyel, bele reszeltem bőven szerecsendiót, majd 15 dkg sajtot is belekevertem.

    Összeállítás és sütés:

    Visszatértem a tésztához. Egy jól lisztezett deszkán egészen vékonyra, téglalap alakúra nyújtottam, és ráhelyeztem a bécsi szeleteket úgy, hogy a széleken körülbelül 3 centimétert üresen hagytam.

    A sonkaszeletekre elosztottam a tölteléket, erre pedig rákentem a sajtos tojásokat. Feltekertem, paprikás tejföllel megkentem, és előmelegített, 180 fokos sütőben 35 perc alatt megsütöttem.

    Körülbelül tíz perc pihentetés után szeleteltem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá