Bécsi, sajtos-sonkás tekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk olaj
- 1 tk citromlé
- só
A kenéshez:
- 1 ek tejföl
- 1 mk pirospaprika
A töltelékhez:
- 1 közepes fej hagyma
- 1 ek étolaj
- 20 dkg főtt sonka
- 15 dkg bécsi szelet
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg reszelt sajt
- bors ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint
Elkészítése:
Tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit némi langyos vízzel összegyúrtam úgy, hogy egy nyújtható, közepesen kemény tésztát kaptam, majd egy órát pihentettem.
Töltelék előkészítése:
Ezalatt megtisztítottam és apróra vágtam a vöröshagymát, majd kis olajon lassan párolni kezdtem. Közben apróra vágtam a sonkát is, és a fűszerekkel együtt hozzáadtam.
Kicsit vízzel felöntöttem, és körülbelül negyedórát pároltam, amíg az összes víz elpárolgott, és a hagyma megpuhult.
A gázt lezárva felvertem a tojásokat sóval, borssal, kevés őrölt köménnyel, bele reszeltem bőven szerecsendiót, majd 15 dkg sajtot is belekevertem.
Összeállítás és sütés:
Visszatértem a tésztához. Egy jól lisztezett deszkán egészen vékonyra, téglalap alakúra nyújtottam, és ráhelyeztem a bécsi szeleteket úgy, hogy a széleken körülbelül 3 centimétert üresen hagytam.
A sonkaszeletekre elosztottam a tölteléket, erre pedig rákentem a sajtos tojásokat. Feltekertem, paprikás tejföllel megkentem, és előmelegített, 180 fokos sütőben 35 perc alatt megsütöttem.
Körülbelül tíz perc pihentetés után szeleteltem.