Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás máglyarakás recept

Almás máglyarakás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Alaphoz:

    • 8 szikkadt kifli
    • 700 ml tej
    • 2 teáskanál vaníliaaroma
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 120 g cukor

    Almás réteghez:

    • 1 kg alma
    • 30 g margarin
    • 40 g cukor
    • 1 teáskanál őrölt fahéj

    Kenéséhez:

    • baracklekvár

    Hab:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • pár csepp citromlé
    • 50 g porcukor
    • tepsi kenéséhez: margarin, zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A kiflit felkarikázzuk. A tejet a vaníliaaromával együtt felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a kiflikarikákat. Állni hagyjuk, amíg a kifli teljesen beszívja a tejet.

    A tojássárgájákat a cukorral konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük, végül hozzákeverjük a kiflikhez.

    A keverék felét a kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe simítjuk.

    Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk. Egy edényben felolvasztjuk a margarint, majd az almakockákat a cukorral és a fahéjjal együtt 4-5 perc alatt félpuhára pároljuk.

    A kiflirétegen eloszlatjuk a párolt almát, majd befedjük a többi kiflis keverékkel. A tetejét egyenletesen megkenjük a baracklekvárral. A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk és a süteményt megsütjük 180 fokon kb 25 perc alatt.

    A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton félkemény habbá verjük. Hozzáadjuk a citromlevet, majd apránként a porcukrot és kemény habbá verjük.

    A habot a lekváros kiflirétegre simítjuk. A süteményt visszatoljuk a sütőbe és addig sütjük, amíg a hab világosbarna lesz (ez kb 6-8 perc).

    Kihűlve szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá