Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tört paszuly recept

Tört paszuly
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók :

  • kb fél kg száraz fehér bab (paszuly)
  • 2 db babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • egy fej vöröshagyma
  • fél szél póréhagyma
  • 1 paprika
  • egy tk házi ételízesítő
  • 1 sárgarépa
  • 2 ek olaj
  • 1 tk fűszerpaprika
  • néhány karika paprikás kolbász

Elkészítése:

A babot a főzés előtti napon beáztatjuk.

Másnap hideg vízben feltesszük főni. Én az első főzőlevet mindig leöntöm, leszűröm, utána új vizet öntök rá, sózom, beleteszem a babérleveleket, fokhagymát, répát, ételízesítőt és puhára főzöm.

Ha megfőtt a levét leszűrjük és félretesszük, majd krumplinyomóval, mint a krumplipürét összetörjük. Ha szükség a levével hígítjuk (én majdnem mind hozzáöntöttem) Lehet robotgéppel is pépesíteni.

A törtpaszulyt melegen tartjuk, közben a hagymát, paprikát felszeleteljük. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és üvegesre dinsztelemjük rajta a hagymát és paprikát, majd ráteszünk néhány karika szeletelt kolbászt, meghintjük pirospaprikával és összekeverjük.

A tört paszulyt a hagymás kolbásszal tálaljuk. Legjobban savanyú káposztával passzol. Régen mindig cika káposztával ettük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp:

Kolbász nélkül böjti ételnek is beillik. Vegetáriánusoknak is szívesen ajánlom.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá