Hozzávalók :
Elkészítése:
A babot a főzés előtti napon beáztatjuk.
Másnap hideg vízben feltesszük főni. Én az első főzőlevet mindig leöntöm, leszűröm, utána új vizet öntök rá, sózom, beleteszem a babérleveleket, fokhagymát, répát, ételízesítőt és puhára főzöm.
Ha megfőtt a levét leszűrjük és félretesszük, majd krumplinyomóval, mint a krumplipürét összetörjük. Ha szükség a levével hígítjuk (én majdnem mind hozzáöntöttem) Lehet robotgéppel is pépesíteni.
A törtpaszulyt melegen tartjuk, közben a hagymát, paprikát felszeleteljük. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és üvegesre dinsztelemjük rajta a hagymát és paprikát, majd ráteszünk néhány karika szeletelt kolbászt, meghintjük pirospaprikával és összekeverjük.
A tört paszulyt a hagymás kolbásszal tálaljuk. Legjobban savanyú káposztával passzol. Régen mindig cika káposztával ettük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kolbász nélkül böjti ételnek is beillik. Vegetáriánusoknak is szívesen ajánlom.