Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött karalábé recept

Töltött karalábé
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5-6 db zsenge karalábé
    • 1/2 kg csirkemell filé
    • 1 kisebb fej hagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csokor petrezselyem
    • 1 marék rizs
    • só, bors
    • 1 leveskocka
    • 2-2 dl tejföl és tejszín
    • 2-3 evőkanál liszt

    Elkészítése:

    A karalábékat megpucoljuk, kisebb zsenge leveleit félre tesszük, majd karalábé vájóval, a közepüket kivájjuk, ügyelve arra, hogy nehogy kilyukasszuk a karalábék alját.

    A kivájt karalábé darabokat félre tesszük, a zsenge leveleit pedig vékony csíkokra felvágjuk. A csirke mellet ledaráljuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a tojást, a megmosott rizst, a vágott petrezselyem felét, majd ízesítjük sóval és az őrölt borssal.

    Alaposan kikevert masszát készítünk belőle. A húskrémet beletöltjük a karalábék üregeibe, majd betesszük őket egy lábosba. Köré szórjuk a karalábé darabkákat, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje.

    Rámorzsoljuk a leveskockát, rászórjuk a csíkokra vágott leveleket és megsózzuk. Fedő alatt, lassú főzéssel, puhára pároljuk az ételt.

    Közben a tejszínt, a tejfölt, és a lisztet össze keverjük. Ha megfőttek a karalábék, kivesszük őket a léből, majd a habarással behabarjuk az ételt.

    Összeforraljuk az egészet, majd vissza tesszük a töltött karalábékat a lábosba. A maradék petrezselyemmel meghintve, forrón tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá