Töltött karalábé recept
Hozzávalók:
- 5-6 db zsenge karalábé
- 1/2 kg csirkemell filé
- 1 kisebb fej hagyma
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csokor petrezselyem
- 1 marék rizs
- só, bors
- 1 leveskocka
- 2-2 dl tejföl és tejszín
- 2-3 evőkanál liszt
Elkészítése:
A karalábékat megpucoljuk, kisebb zsenge leveleit félre tesszük, majd karalábé vájóval, a közepüket kivájjuk, ügyelve arra, hogy nehogy kilyukasszuk a karalábék alját.
A kivájt karalábé darabokat félre tesszük, a zsenge leveleit pedig vékony csíkokra felvágjuk. A csirke mellet ledaráljuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a tojást, a megmosott rizst, a vágott petrezselyem felét, majd ízesítjük sóval és az őrölt borssal.
Alaposan kikevert masszát készítünk belőle. A húskrémet beletöltjük a karalábék üregeibe, majd betesszük őket egy lábosba. Köré szórjuk a karalábé darabkákat, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje.
Rámorzsoljuk a leveskockát, rászórjuk a csíkokra vágott leveleket és megsózzuk. Fedő alatt, lassú főzéssel, puhára pároljuk az ételt.
Közben a tejszínt, a tejfölt, és a lisztet össze keverjük. Ha megfőttek a karalábék, kivesszük őket a léből, majd a habarással behabarjuk az ételt.
Összeforraljuk az egészet, majd vissza tesszük a töltött karalábékat a lábosba. A maradék petrezselyemmel meghintve, forrón tálaljuk.