Tökfőzelék recept

Hozzávalók:
- 1 kg gyalult tök
- 1 fej vöröshagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint ételízesítő
- kb 3 evőkanál tejföl
- kb 3 evőkanál liszt
- 1 csokor friss kapor
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük.
A tököt a vöröshagymára tesszük, felöntjük egy kevés vízzel, ízesítjük, hozzáadjuk az apróra vágott friss kaprot és addig főzzük míg puha nem lesz.
Közben elkészítjük a habarást. A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és egy kevés vízzel, amit a tökről merünk le.
Lassú tűznél hozzákeverjük a tökhöz, összeforraljuk vele és készen is van a finom tökfőzelék.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »