Tökfőzelék recept
Hozzávalók:
- 1 kg gyalult tök
- 1 fej vöröshagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint ételízesítő
- kb 3 evőkanál tejföl
- kb 3 evőkanál liszt
- 1 csokor friss kapor
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük.
A tököt a vöröshagymára tesszük, felöntjük egy kevés vízzel, ízesítjük, hozzáadjuk az apróra vágott friss kaprot és addig főzzük míg puha nem lesz.
Közben elkészítjük a habarást. A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és egy kevés vízzel, amit a tökről merünk le.
Lassú tűznél hozzákeverjük a tökhöz, összeforraljuk vele és készen is van a finom tökfőzelék.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









