Tökfőzelék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg gyalult tök
  • 1 fej vöröshagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint ételízesítő
  • kb 3 evőkanál tejföl
  • kb 3 evőkanál liszt
  • 1 csokor friss kapor

Elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük.

A tököt a vöröshagymára tesszük, felöntjük egy kevés vízzel, ízesítjük, hozzáadjuk az apróra vágott friss kaprot és addig főzzük míg puha nem lesz.

Közben elkészítjük a habarást. A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és egy kevés vízzel, amit a tökről merünk le.

Lassú tűznél hozzákeverjük a tökhöz, összeforraljuk vele és készen is van a finom tökfőzelék.