Tejfölös krumplifőzelék fasírttal recept

Hozzávalók:
A főzelékhez:
- 1 kg burgonya
- 2 db babérlevél
- 1-2 ek almaecet (6%-os)
- ízlés szerint só
- 1 tk házi paprikakrém
- 1 tk házi ételízesítő
- 1 tk majoránna
- 1 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek finomliszt
- 1 kk pirospaprika
- 2 dl tejföl
A fasírthoz:
- 60 dkg darált marhahús
- 2 db zsemle
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 közepes vöröshagyma reszelve
- 3 gerezd fokhagyma reszelve
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk. A hagymát felaprítjuk, majd étolajon kissé megdinszteljük. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával és felöntjük 2 dl vízzel.
Hozzáadjuk a fűszereket és 10 percig főzzük együtt. 2,5 liter vizet öntünk rá és a krumplit beletesszük, majd az egészet puhára főzzük.
A lisztet elkeverjük a tejföllel, majd a főzőléből keverünk hozzá és behabarjuk vele a főzeléket. Egy kis ecettel ízesítjük.
A fesírthoz a zsemléket tejben áztatjuk, majd kifacsarjuk. A húst a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk.
Közepes gombócokat formázunk, majd zsemlemorzsába hempergetjük és étolajban fedő alatt, lassú tűznél megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »