Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös krumplifőzelék fasírttal recept

Tejfölös krumplifőzelék fasírttal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A főzelékhez:

    • 1 kg burgonya
    • 2 db babérlevél
    • 1-2 ek almaecet (6%-os)
    • ízlés szerint só
    • 1 tk házi paprikakrém
    • 1 tk házi ételízesítő
    • 1 tk majoránna
    • 1 ek étolaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 ek finomliszt
    • 1 kk pirospaprika
    • 2 dl tejföl

    A fasírthoz:

    • 60 dkg darált marhahús
    • 2 db zsemle
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 közepes vöröshagyma reszelve
    • 3 gerezd fokhagyma reszelve
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A krumplit meghámozzuk. A hagymát felaprítjuk, majd étolajon kissé megdinszteljük. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával és felöntjük 2 dl vízzel.

    Hozzáadjuk a fűszereket és 10 percig főzzük együtt. 2,5 liter vizet öntünk rá és a krumplit beletesszük, majd az egészet puhára főzzük.

    A lisztet elkeverjük a tejföllel, majd a főzőléből keverünk hozzá és behabarjuk vele a főzeléket. Egy kis ecettel ízesítjük.

    A fesírthoz a zsemléket tejben áztatjuk, majd kifacsarjuk. A húst a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk.

    Közepes gombócokat formázunk, majd zsemlemorzsába hempergetjük és étolajban fedő alatt, lassú tűznél megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá