Tejfölös krumplifőzelék fasírttal recept

Hozzávalók:
A főzelékhez:
- 1 kg burgonya
- 2 db babérlevél
- 1-2 ek almaecet (6%-os)
- ízlés szerint só
- 1 tk házi paprikakrém
- 1 tk házi ételízesítő
- 1 tk majoránna
- 1 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek finomliszt
- 1 kk pirospaprika
- 2 dl tejföl
A fasírthoz:
- 60 dkg darált marhahús
- 2 db zsemle
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 közepes vöröshagyma reszelve
- 3 gerezd fokhagyma reszelve
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk. A hagymát felaprítjuk, majd étolajon kissé megdinszteljük. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával és felöntjük 2 dl vízzel.
Hozzáadjuk a fűszereket és 10 percig főzzük együtt. 2,5 liter vizet öntünk rá és a krumplit beletesszük, majd az egészet puhára főzzük.
A lisztet elkeverjük a tejföllel, majd a főzőléből keverünk hozzá és behabarjuk vele a főzeléket. Egy kis ecettel ízesítjük.
A fesírthoz a zsemléket tejben áztatjuk, majd kifacsarjuk. A húst a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk.
Közepes gombócokat formázunk, majd zsemlemorzsába hempergetjük és étolajban fedő alatt, lassú tűznél megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »