Tejfölös krumplifőzelék fasírttal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
A főzelékhez:

  • 1 kg burgonya
  • 2 db babérlevél
  • 1-2 ek almaecet (6%-os)
  • ízlés szerint só
  • 1 tk házi paprikakrém
  • 1 tk házi ételízesítő
  • 1 tk majoránna
  • 1 ek étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek finomliszt
  • 1 kk pirospaprika
  • 2 dl tejföl

A fasírthoz:

  • 60 dkg darált marhahús
  • 2 db zsemle
  • 2 tojás
  • 1 közepes vöröshagyma reszelve
  • 3 gerezd fokhagyma reszelve
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint

Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk. A hagymát felaprítjuk, majd étolajon kissé megdinszteljük. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával és felöntjük 2 dl vízzel.

Hozzáadjuk a fűszereket és 10 percig főzzük együtt. 2,5 liter vizet öntünk rá és a krumplit beletesszük, majd az egészet puhára főzzük.

A lisztet elkeverjük a tejföllel, majd a főzőléből keverünk hozzá és behabarjuk vele a főzeléket. Egy kis ecettel ízesítjük.

A fesírthoz a zsemléket tejben áztatjuk, majd kifacsarjuk. A húst a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk.

Közepes gombócokat formázunk, majd zsemlemorzsába hempergetjük és étolajban fedő alatt, lassú tűznél megsütjük.